Markvoortbossen

Markvoortbossen

4,5ha van de Markvoortbossen bij Eerbeek dreift gekapt te worden voor de bouw van Logistiek Centrum Eerbeek. Uit een recent ecologisch onderzoek blijkt dat het bos meer dan 110 jaar oud is.

Dit logistieke centrum wordt gepland voor opslag en overslag van de karton- en verpakkingsindustrie in Eerbeek. Een industriesector die vooral vouwkarton, golfkarton en dozen voor e-commerce (bol, amazon, etc) maakt. De eerste papiermolens kwamen 400 jaar geleden gebruikmaken van de Veluwse omgeving, vanwege schoon stromend water en voldoende hout. Inmiddels zijn de papiermolens uitgegroeid tot grote internationale industriëlen, die willen willen blijven groeien.

De gemeente Brummen zal woensdag 5 oktober om 20:00 debatteren over de kap van dit plan. Het kappen zou pas na maart plaatsvinden. Nadat de gemeente erover gesproken heeft zal het ter inzage liggen bij de Provincie in december 2022. Als de Provincie alle overheden gehoord heeft en de inzageprocedure achter de rug heeft, zal het waarschijnlijk het inpassingsplan na de Provinciale Statenverkiezingen 2023 ter goedkeuring voorleggen aan Provinciale Staten.

De dossiers (het eco rapport en het voorstel van de gemeente) zijn te vinden op https://gelderland.parlaeus.nl/user/voorstel/action=view/id=27132

 

Gedetailleerde kaart van de bedreigde natuur

Fotogallerij

Hoe kunnen mensen helpen?

Mail de gemeente Brummen

Ga protesteren bij de gemeente op 5 Oktober

Mail de raadsleden van de gemeente Brummen of de statenleden van de provincie Gelderland

Spread the word!!

Laatste update

04/10/2022 - 15:53

Locatie

Eerbeek, Gelderland

Soort gebied

Bos

Soort dreiging

Bedrijfsgebouw(en)

Urgentie

Op termijn bedreigd

Actiegroepen

Extinction Rebellion Arnhem (Arnhem)
Extinction Rebellion Nijmegen (Nijmegen)

Betrokken overheden en bedrijven

DS Smith Packaging
Folding Boxboard Eerbeek
Gemeente Brummen (Brummen)
Provincie Gelderland (Gelderland)
Schotpoort Logistics