Hoe werkt BedreigdeNatuur.nl?

BedreigdeNatuur.nl probeert een actueel overzicht te geven van bedreigde natuur in Nederland. Elk stukje bedreigde natuur krijgt een eigen Dossier. De dossiers kunt u bekijken op een kaart, en in een lijst. U kunt ook zelf een nieuw dossier aanmelden. De website wordt beheerd door vrijwilligers.

Een dossier aanmelden

U kunt als bezoeker een dossier aanmelden. De gegevens die u invult in het formulier worden door de website-beheerder gebruikt om het dossier aan de website toe te voegen.

Wilt u zelf het dossier uitbreiden en actueel houden? Dan kunt u onderaan het formulier een gebruikersnaam en email-adres invullen. Met deze gegevens maakt de website-beheerder een account aan waarmee u het dossier kunt bewerken. Het kan een aantal dagen duren voordat u een email met uw inlog-gegevens ontvangt.

Een dossier beheren

Als u een account heeft aangevraagd (bij het aanmelden van een dossier), kunt u inloggen (link onderaan elke pagina). Na het inloggen verschijnt de knop Mijn dossiers in de menu-balk. Op de Mijn dossiers pagina staat een overzicht van alle dossiers die u beheert. U kunt een dossier bewerken door op de Bewerken link, naast het dossier, te klikken.

Wilt u een bestaand dossier in beheer nemen? Neem dan contact op via het contact-formulier.

Wijzigingen in een dossier voorstellen

Op dit moment is het niet mogelijk om als bezoeker wijzigingen voor te stellen in een dossier. We hopen deze functionaliteit binnenkort toe te voegen.

Data van deze site gebruiken

We hopen op termijn alle informatie uit de dossiers beschikbaar te maken voor automatische verwerking, zodat u de gegevens kunt gebruiken voor andere toepassingen.