Over ons

Het idee voor BedreigdeNatuur.nl is ontstaan tijdens de bosbezetting van het Sterrebos in Limburg . Het Sterrebos is helaas niet het enige stukje bedreigde natuur in Nederland, overal zijn lokale groepen bezig met het behoud van bedreigde natuur. Soms gaat het om kleine stukjes, soms wat grotere, maar al deze stukken samen vormen een enorm stuk land dat meestal van hoog ecologische waarde is. In een aantal van deze gebieden wordt verzet tegen de plannen gesmeed. Plekken zoals Amelisweerd en de Lutkemeerpolder hebben ondertussen al een aardige bekendheid, maar er is nog veel meer bedreigde natuur in Nederland, en al deze natuur is het waard om behouden te blijven. 

Om deze gebieden kenbaar te maken en elkaar te ondersteunen zagen wij, activisten die betrokken waren bij de Sterrebos campagne, de noodzaak om een overzicht te maken van al deze stukjes natuur. Zo dat iedereen kan zien waar iets speelt en eventueel bij kan dragen aan het behoud.

BedreigdeNatuur.nl is gemaakt en wordt beheerd door vrijwilligers. Je kunt ons bereiken via het contactformulier of door te mailen naar info@bedreigdenatuur.nl.

De hosting van de website wordt kosteloos verzorgd door Code Rood.