Soester Hoogveen

Soester Hoogveen

Het Soesterveen is een heel bijzonder natuurgebied aan de zuidwestrand van Soest. Het is het enige overgebleven stukje hoogveen in de provincie Utrecht. Het beleid van de overheden voor dit gebied is altijd al: instandhouding, behoud, herstel en ontwikkeling van de natuurwaarden. Echter, plannen voor 150 woningen in het Soesterveen van projectontwikkelaar RV&O bedreigen het natuurgebied. Ondanks mooie woorden over natuurbehoud heeft de raad van de gemeente Soest het gebied nog niet veilig gesteld.
 

Gedetailleerde kaart van de bedreigde natuur

Fotogallerij

Hoe kunnen mensen helpen?

Lokale bewoners en natuurliefhebbers hebben zich verenigd en protest aangetekend. Informatie over hen, het natuurgebied en hun activiteiten staat op https://www.behoudsoesterhoogveen.nl. Er is ook een petitie opgesteld die getekend kan worden. De teller staat op 1160 ondertekeningen.
De bedreiging van het hoogveengebied heeft ook de aandacht van de lokale werkgroep van de Partij voor de Dieren. Op 5 maart is deze werkgroep door een boswachter van Natuurmonumenten rondgeleid in het gebied waarbij ook statenlid van de provincie Utrecht van de Partij voor de Dieren aanwezig was.

Laatste update

18/06/2022 - 14:40

Locatie

Soest, Utrecht

Soort gebied

Drasland

Soort dreiging

Woningbouw

Urgentie

Op termijn bedreigd

Actiegroepen

Behoud Soester Hoogveen (Soest)

Betrokken overheden en bedrijven

RV&O (Soest)
Rol/werkzaamheden: Projectontwikkelaar